HomeOver onsFoto's voertuigen en TM'sAble's echelons perikelenDe eenhedenwebalbums en filmsDiverse verhalenLinks handelarenContact ons
ABLE COMPAGNIE
The mighty ones
Restauratie Water trailer
Jeepie's geboken hart
Jimmy's kop pijn
Operation krukas
Nieuw hart voor Jimmy
Restauratie Dodge John
Reastauratie Dodge Henk
Jimmy's kop pijn

"Scheurtje in de kop"

Dear members of the Mighty,

Hierbij een aantal foto`s van de werkzaamheden afgelopen zaterdag door John, Arie en mijzelf (Henk).

Nadat de kop eraf was !!! zag het cilinderblok er goed uit, geen gekken dingen op de cilinders te zien, behalve koolaanslag en geen zijdelingse speling.

De klep zat vol met sludge, oorzaak ?

Verder zagen de kleppen er netjes gekleurd uit wat betekent dat er een mooie verbranding plaats vindt, dus dat klinkt goed.1 klep had een ander beeld waarop te zien was dat deze niet goed sloot.

Aan de kop was te zien dat de waterkanalen ½ dicht geslipt  zaten, verklaart het warm worden maar het scheurtje is bovenop nog niet te zien, kop nog niet schoongemaakt en onderzocht, als het al te zien is.?

De nieuwe kop schoongemaakt, conserveringsvet verwijderd en dank zij Nico [ kleppentang nog ff snel gehaald] ging de de en montage snel.

Blijkt dat de steel van de uitlaatklep langer zijn dan de oude[ 3 mm] klephoedje past niet lekker erop en nadat Nico , de Sutter, had gebeld kregen we het advies om die niet te monteren, hij kon ze wel netjes voor ons afslijpen dus maandag toch maar even langsgaan dus.

Verder is uiteraard de gehele operatie geleid door onze Generaal. Op de foto is te zien dat ook de Generaal behalve ons van wetenswaardigheden voorziet en de werkwijze ook zelf niet bang is voor vieze handen.

Arie wederom bedankt…