HomeOver onsFoto's voertuigen en TM'sAble's echelons perikelenDe eenhedenwebalbums en filmsDiverse verhalenLinks handelarenContact ons
ABLE COMPAGNIE
The mighty ones
Arie "de Generaal"
Henk "De Engineer"
John "De Railsplitter"
Nico "Flyboy"
Jan "The Joker"
Kees "Flyboy"
Jan "Fire in the hole"
Frank "The Siren"
Hans "de Canadees"
Able Compagnie Woman’s Army Corps
Arie "de Generaal"De hoogste in rang en in leeftijd, bij Albe, is onze Generaal, Arie de Vlaam. Zonder zijn kennis van zaken, zouden onze voertuigen hulpeloos in de loods staan.

Na zijn diensttijd, is hij op aanraden van zijn meerdere begonnen met legermateriaal op te kopen. We praten dan begin 50’r jaren. Een legerdump, uitgegroeid tot een Handelsmaatschappij in automaterialen en garagegereedschap, de Vlaam, waar hij zelfs nu, op zijn leeftijd, (geboren 1927!), nog volop werkzaam is.

Verhalen van honderden Jeeps en Dodge’ s en Gmc’s, die met de snijbrander doormidden gesneden werden, doen je de nekharen verstarren.

Oké, zijn opgedane ervaring en specialisme, helpen ons nu met het mobiel houden van onze voertuigen. Elke zaterdag is hij dan ook met raad en daad, te vinden bij de voertuigen. Daarbij verblikt of verbloost hij niet om, indien nodig tot in de late uurtjes, te helpen. In zijn loods weet alleen hij de weg, elk gaatje, hoekje is bezet. Vraag om een onderdeel en Arie roept het nummer en baant zich een weg door de gangen en paden… en….! Ja, hoor daar ligt die pakking/boutje/ waterpomp o.i.d.

Ook rijdt hij graag op evenementen mee. Normandie is geen uitzondering. Graag zou nog zelf een voertuig bezitten/rijden, maar door tijdgebrek is dat er nog steeds niet van gekomen.

De maandelijkse Able meeting, vind dan ook vanzelf sprekend bij hem plaats.