HomeOver onsFoto's voertuigen en TM'sAble's echelons perikelenDe eenhedenwebalbums en filmsDiverse verhalenLinks handelarenContact ons
ABLE COMPAGNIE
The mighty ones
Arie "de Generaal"
Henk "De Engineer"
John "De Railsplitter"
Nico "Flyboy"
Jan "The Joker"
Kees "Flyboy"
Jan "Fire in the hole"
Frank "The Siren"
Hans "de Canadees"
Able Compagnie Woman’s Army Corps
Hans "de Canadees"


Al vanaf dat hij kon lezen zat hij in de boeken om zoveel mogelijk over de 2e wereldoorlog, met name de stijd in Europa, te weten te komen. Later kwamen daar ook films en muziek bij. Hij verzamelt van alles en nog wat. Zijn grote wens was zelf een voertuig te bezitten. Helaas kwam dat er maar niet van, totdat hij in 2005 deze wens een keer tegen mijn vrouw uitsprak. Nog het zelfde jaar kreeg hij van haar een Dodge WC51. Sindsdien veel geleerd over dit voertuig en menig uur zelf al sleutelend doorgebracht in de garage van Peter Beijersbergen te Wassenaar. Van vader en zoon heel veel geleerd op het gebied van autotechniek.
 
Naar mate het groene virus steeds meer bezit van hem nam, is hij ook op zoek gegaan naar bijpassende kleding om een totaalplaatje te kunnen neerzetten. Zijn belangstelling gaat uit naar de Royal Winnipeg Rifles. Zij zijn met de eerste aanvalsgolf op Normandie geland en vervolgens, al vechtend, half Europa doorgetrokken. Zij hebben onder andere zware strijd geleverd in de slag om de Schelde. Zij leden zware verliezen in Zeeland maar gaven nimmer op. Om deze jongens te eren heeft Hans een uniform van deze eenheid en draagt zijn Dodge de bijbehorende onderscheidingstekens. Op speciale evenementen draag Hans dit uniform met trots.
 
Op de één of andere manier heb hij iets met veteranen. Sinds 2007 mag Hans meehelpen met het organiseren van een klein, echter belangrijk, onderdeel van de Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Samen met Felix Bax regel hij de voertuigen om de veteranen die slecht ter been zijn te vervoeren tijdens het defilé. De Able compagnie heeft al sinds jaar en dag een belangrijke plek. Zonder hun deelname zou de Nederlandse Veteranendag er heel anders uitzien.